0

Din varukorg

Deltotal: 0,00 SEK
Grimsholm

Om oss

Sedan 2014 har Grimsholm Products AB verkat som en innovativ, offensiv och kvalitetsfokuserad kraft inom handeln med tillbehör till trädgårds- och grönytemaskiner.

Vi utvecklar såväl egna produkter som att vi hjälper Europeiska återförsäljare och butikskedjor i detaljhandeln att bygga starka varumärken inom allt fler produktgrupper.

Grimsholm Greens produkter har framgångsrikt lanserats i Norden följt av stora delar av övriga Europa. Du hittar våra produkter i mer än 20 länder. Distributionen sker främst genom den ledande fackhandeln men även hos kvalitetsorienterade detaljhandelskedjor såsom Clas Ohlson och Granngården m fl. Sortimentet har snabbt fått en bred Europeisk spridning och popularitet.

Grimsholm Green arbetar mycket nära kunder och producenter i strävan efter absolut högsta kvalitet. Hela sortimentet är därför utvecklat tillsammans med den ledande fackhandeln och branschspecialister. En kombination av dom bästa råvaror från bl.a. Europa och högteknologisk produktion resulterar i kvalitetsnivå som gör att vi kan erbjuda något av det starkaste garantiprogram man kan återfinna på marknaden genom GRIMSHOLM EXTENDED WARRANTY.

 

 


 

Europa

 

Falkenberg, Sverige

 

Forskning, utveckling och testning

All vår produktutveckling sker i Sverige på egen anläggning såväl som genom kontrakterade test- och utvecklingsanläggningar och genom fälttester hos fackhandeln.

 

Ledning och administration

Det är från Falkenberg vår adminitration och kundservice sköts.

 

Lagerhållning för Europa-marknaden

Vårt lager i Falkenberg är vår centralhub för samtliga Europa-leveranser. Här sker också paketering av vissa av våra produkter samt kundspecifik märkning vid behov.

 

 

 

Asien

 

Shanghai, Kina

 

Inköp

Vår operativa inköpsorganisation utgår från Shanghai där också flera av våra största kunder har inköpsfunktioner. Det skapar oss närhet i dialogen och ger oss möjlighet att följa produktion på våra anläggningar som ofta är världsledande inom respektive produktområde.

 

Produktions- och kvalitetsefterlevnad

En fabrik som levererar produkter för Grimsholm Green-varumärket har genomgått en omfattande revision såväl vad gäller ägarstruktur, företagskultur och produktionsförhållanden.

Inspektioner sker löpande före, under och efter produktion före godset lämnar produktionsanläggningen. Genom löpande tester säkerställer vi att vi inte får negativa överraskningar i efterhand som missgynnar såväl oss själva som våra kunder.

 

Social Compliance

Från Shanghai bedriver vi ett omfattande och noggrant arbete inom social compliance. Arbetet är uppdelat i:

- Identifiering av leverantörer som har vedertagna certifikat som visar på upprätthållande av goda arbetsvillkor för personal

- Förhandling och utbildning av leverantörer i Grimsholm Green Code of Conduct.

- Uppföljning och åtgärder vid behov.

 

Shenzhen, Kina

 

Packning och lagerhållning för Asien

Genom lagerhållning i Asien kan vi erbjuda större bulkleveranser till distributörer och maskintillverkare. Det är också här merparten av våra produkter packas och distribueras vidare till vårt svenska lager för vidareförsäljning till Europeiska återförsäljare.